Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Στην ακρη του κόσμου

 Τις περισσότερες φορές, δηλαδή ποτέ, το ότι ζω σε ένα νησί  δεν με εμπόδισε από το να κάνω το οτιδήποτε. Δεν είναι μόνο το ότι εδώ γεννήθηκα  κι έζησα  (εκτώς από το διάστημα που σπούδασα), κι άρα δεν ξέρω πως είναι να ζεις αλλού, είναι πως κι  εδώ υπάρχουν τα πάντα.
Τώρα όμως που άρχισα να ψάχνω στο ιντερνετ, για πιο ειδικά προϊόντα , κατάλαβα πως είναι αδύνατο να τα βρω στην αγορά μας . Επίσης δεν ξέρω αν συμβαίνει κι αλλού , αλλά τουλάχιστον στην πόλη που ζω , τίποτα δεν είναι ετοιμοπαράδοτο, από πλακάκια κι έπιπλα μπάνιου , έως υφάσμτα επιπλώσεων. Χθες έψαχνα όλο το πρωί στην αγορά για ύφασμα και στην καλύτερη περίπτωση είχαν δείγματα, που αν παραγείλουν θα έρθουν σε δύο ημέρες ( άρα από Αθήνα ) -  στην χειρότερη,  σε ένα κατάστημα υφασμάτων , το δειγματολόγιο τους  το είχαν δανείσει ... στην Ιεράπετρα.
Τι το θέλεις το ύφασμα, ακούω από το υπερπέραν , ίσως κι από το μέλλον . Θα αλλάξω την στόφα από τις πολυθρόνες της μητέρας μου !! Εχω βρει στο youtube αναλυτικά βίντεο για το πως γίνεται κι είναι πολύ εύκολο. Οι πολυθρόνες της μητέρας μου έχουν ξύλινο, στέρεο σκελετό σε όμορφο στυλ, αλλά με μια απαίσια , παλιομοδίτικη στόφα την οποία τα τελευταία χρόνια έχει καλύψει με ωραία, αλλα τώρα πια πάλι ξεπερασμένα, ραφτά καλύμματα. Για μένα πιο εύκολο είναι να αλλάξω την στόφα από το να ράψω καλύμματα.
Εχω βρει πολλά online καταστήματα υφασμάτων, όμως τα εξοδα αποστολής φαίνεται πως σε αυτή την περίπτωση είναι δυσανάλογα μεγάλα.Μπορείς να βρεις εξαιρετικές τιμές και  σχέδια στο εξωτερικό. Τα περισσότερα  από αυτά τα όμορφα υφάσματα είναι ισπανικά. Σου βαζει ιδέες.